Van linde & Zoon is recentelijk begonnen met het importeren van Lamborghini wijnen naar nederland. Bekijk de collectie.

Campoleone

Deze prijswinnende wijn wordt sinds begin jaren 70 geproduceerd op het landgoed en staat bekend om zijn zeer hoge kwaliteit. Deze wijn is het neusje van de zalm op het gebied van Italiaanse rode wijnen. De Campoleone is geproduceerd met 50% Sangiovese en 50% Merlot en straalt aan alle kanten kwaliteit uit.

Deze donkerrode tot bijna paarse wijn heeft een uitgebreid boeket met tonen van pruimen, kersen, tabak en leer. De Campoleone staat bekend om zijn lange intense en kruidige afdronk. Laat deze wijn gerust nog een paar jaar in het wijnrek liggen, wat hij wordt in de eerste 15 jaar alleen maar smaakvoller.

Het paradepaardje van landgoed Lamborghini past perfect bij geroosterd rood vlees, hert, sterke kazen en chocolade.

Druiven
Sangiovese, Merlot
Kleur
Donkerrood met paarse accenten
Alcoholpercentage
14,0 %
Geur
Gerijpt fruit, tabak en chocolade
Smaak
Diepe sensatie van koffie, tabak, chocolade en bessen.
Rijpingspotentieel
10 tot 15 jaar

Torami

De Torami wordt sinds 2003 geproduceerd en dankt zijn naam naar een specifieke locatie op het landgoed. Deze wijn ademt de visie van Ferruccio Lamborghini; het bouwen van een uniek product. De Torami is een blend van een Sangiovese en een Cabernet Sauvignon druif en heeft een eigen karakter. Een echte rebel onder de Italiaanse wijnen. Na een maceratie van 18 dagen en fermentatie in stalen tanks, kan de wijn 10 maanden rijpen in Franse eiken vaten. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en minimaal nog een extra 6 maanden bewaard in de kelders.

Bij het openen van de fles zijn tonen van wilde bessen te herkennen, waarna ook de geur van pruimen en zwarte olijven te onderscheiden zijn. Deze donkerrode wijn heeft een lange afdronk en past perfect bij wild vlees. Vooral een vers gevangen wild zwijn uit Umbrië vraagt om een glas van deze heerlijke wijn.

Druiven
Sangiovese, Cabernet Sauvignon
Kleur
Intens donker rood
Alcoholpercentage
14,0 %
Geur
Wilde bessen, olijven en pruimen
Smaak
Imposante structuur en duidelijke tannines
Rijpingspotentieel
8 tot 10 jaar

Era

Dit is hoe een traditionele Sangiovese wijn uit Umbrië hoort te zijn. De Era is vernoemd naar de gelijknamige berg die aan het landgoed grenst. Tevens staat Era voor de Griekse godin van de vruchtbaarheid en het huwelijk. De druiven worden geplukt tussen in de maanden september en oktober, waardoor de fruitige smaak extra naar voren komt. Na een maceratie van 15 dagen en fermentatie in stalen tanks, kan de wijn 6 maanden rijpen in Franse eiken vaten. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en 6 maanden bewaard in de kelders.

Deze robijn rode wijn heeft een aangename soepele smaak met duidelijke tannines en een lange afdronk. Bij het openen van de fles zijn tonen van rode bessen en nootmuskaat te herkennen. De Era is ideaal om te drinken bij rood vlees en diverse kazen.

Druiven
Sangiovese
Kleur
Robijnrood
Alcoholpercentage
13,5 %
Geur
Rode bessen en tonen van nootmuskaat
Smaak
Soepel, sappig en licht fruitig
Rijpingspotentieel
6 tot 8 jaar

Trescone

De Trescone is vernoemd naar de traditionele dans die tijdens de oogst werd gedanst en representeert de meer jeugdige wijnen van landgoed Lamborghini De wijn bestaat uit Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon druiven. De wijngaarden dateren uit de jaren 70, met de Merlot als uitzondering. Deze druiven zijn in 1997 geplant door de dochter van Ferruccio Lamborghini, Patricia. Na maceratie en fermentatie van de druiven, rijpt de wijn voor 4 maanden in Franse eiken vaten. Nadat de wijn is gebotteld, worden de flessen 6 maanden in de kelder geplaatst om verder te rijpen.
De Trescone kenmerkt zich door de elegante volle smaak van rode vruchten  en een licht kruidige geur met tonen van jam en chocolade. Deze wijn is perfect te drinken bij pasta, risotto en zoetwatervis.

Druiven
Sangiovese, Merlot,  Cabernet Sauvignon
Kleur
Robijnrood
Alcoholpercentage
13,5 %
Geur
Kruidig, rood fruit, chocolade
Smaak
Vol palet aan smaken en elegant  Rijpingspotentieel
3 tot 6 jaar

Centanni Rosso

Ferruccio Lamborghini, de oprichter van Lamborghini Automobili en Tenuta Lamborghini, zou in 2016 100 jaar zijn geworden. Ter ere van zijn verjaardag zijn twee speciale wijnen uitgebracht: een jeugdige fruitige rode wijn en een frisse eigenzinnige witte wijn. Beide zijn genaamd “Centanni”, wat refereert naar 100 jaar Ferruccio Lamborghini.
De Centanni Rosso is een mix van inheemse druivensoorten uit de provincie Umbrië, de plek waar Ferruccio de laatste 20 jaar van zijn leven heeft gewoond. Het resultaat is een robijnrode wijn die wordt gekenmerkt door zijn zeer soepele en fruitige afdronk. Deze wijn is heerlijk bij pasta gerechten, kaas, wit vlees en verse vis uit Lago Trasimeno.

Druiven
mix van inheemse
DruivenKleur:
Licht robijnrood
Alcoholpercentage
13,0 %
Geur
Geurig en tonen van vers fruit
Smaak
Zeer soepel, fruitig en lichte tonen van tannine

Centanni Grechetto

Ferruccio Lamborghini, de oprichter van Lamborghini Automobili en Tenuta Lamborghini, zou in 2016 100 jaar zijn geworden. Ter ere van zijn verjaardag zijn twee speciale wijnen uitgebracht: een jeugdige fruitige rode wijn en een frisse eigenzinnige witte wijn. Beide zijn genaamd “Centanni”, wat refereert naar 100 jaar Ferruccio Lamborghini.
De Centanni Grechetto is een product van de inheemse druif Grechetto Umbria. Deze druif wordt veel gebruikt in combinatie met andere druiven. Echter, door alleen te kiezen voor de Grechetto druif heeft de Centanni een heel eigen karakter gekregen. Precies zoals Ferruccio het graag zou hebben gezien. Kenmerkend voor de Centanni zijn de tonen van citrusvruchten en veldbloemen in combinatie met een lange aanhoudende afdronk. Heerlijk bij pastagerechten met vis en groenten en op zijn best bij een temperatuur van 10 °C.

Druiven                      
Grechetto Umbria
Kleur:                      
Helder licht geel
Alcoholpercentage
12,5 %
Geur

Elegant, noten, veldbloemen
Smaak
Fris en aangenaam, lange afdronk