Van linde & Zoon is recentelijk begonnen met het importeren van Lamborghini wijnen naar nederland. Bekijk de collectie.
Sinds mijn jeugd ging ik (Arnout) met de familie op vakantie naar Italië, 1500 km in de auto naar Toscane en Umbrië. Ergens begin jaren 2000 ontdekten mijn ouders een mooie kleine agriturismo nabij het meer van Trasimeno. De agriturismo heette Tenuta Lamborghini en bevatte een aantal appartementen, een golfbaan en een wijngaard met een rijke historie. Het landgoed en de wijngaard is namelijk opgericht door Ferruccio Lamborghini, de man achter het gelijknamige automerk. Mijn ouders waren altijd al liefhebbers van Italiaanse auto’s en golfen, dus dit was meteen een succes. Het beviel zo goed dat we jaarlijks teruggingen naar Tenuta Lamborghini en door de jaren heen bouwden we een band op met de mensen daar. We leerden ook de wijn kennen die ze produceerden en stonden versteld van de kwaliteit en de deskundigheid.

Lamborghini en wijn klinken misschien als een vreemde combinatie, maar Ferruccio had een agrarische achtergrond. Dus nadat hij zijn automerk had verkocht, ging hij terug naar zijn ‘roots’ en is hij begonnen met het verbouwen van wijn. En niet zonder succes! Door de jaren heen is de kwaliteit en het assortiment gegroeid. Inmiddels zijn er 6 wijnen en 5 prosecco’s te verkrijgen met het beroemde logo. Maar ondanks de inmiddels erkende kwaliteit en een prachtige naam kennen maar weinig mensen dit Italiaanse wijnhuis.

En daar gaan wij wat aan veranderen! Wij zijn Hein en Arnout van Linde, vader en zoon en importeurs van Lamborghini wijn en prosecco in Nederland. Via Van Linde & Zoon gaan we Nederland kennis laten maken met dit prachtige wijnmerk dat veel meer is dan een beroemde naam!